Friday, August 22, 2014

Vakuutus

Taalla jenkkilassahan naa vakuutukset on ihan pain seinia ja niis ei oo mitaan jarkee, tai silta ainakin tuntuu kun ne tekee naa kaikki asiat niin hankalaksi.
No meillahan oli yks insurance mika oli J toiden kautta, ja siit tuli ongelmaks se etta sen piti olla tosi hyva vakuutus, MUTTA vain sillon kun sinkku. Ja mehan ei tota tiedetty siin vaiheessa ku mentiin naimisiin ja J automaattisesti lisas mut siihen sen vakuutukseen. Ja siinna vaiheessa meian ois pitany vaihtaa johki toiseen, sikali mikali halutaan, ja kyllahan me oltais haluttu jos oltais tiedetty etta tasta vakuutuksesta ei oo paljo mitaan hyotyy jos oot naimisissa, ainoastaan sinkku ihmisille.

Noh, sithan me taisteltiin et meian pitais pystyy vaihtaa toi insurance siihen toiseen (mika on siis kans J toiden kautta, ja mika on tarkotettu just perheellisille), ja meille sanottiin et pitais ollakkin ihan hyvat mahkut saada vaihdettua jos tehdaan kirjallinen "valitus" ja laitetaan siihen miks meian pitais saada vaihtaa (ja meian tilanteessahan meil oli 2 hyvaa syyta vaihtaa, nimittain naimisiin meno + raskaus). ja siis niille ketka ei tiie mika ongelma tassa ylipaatansa oli, ni lyhyesti sanottuna, taal naa vakuutuksien vaihdot ei suju ihan niin helposti et meet niille sanoo et mapas haluan lopettaa teidan kanssa vakuutuksen ja aloitan tassa naapurin kanssa joilla on paremmat benefits, eli siis jotka korvaa eneman. Taalla kun ei voi kun kerran vuodessa (joulu-tammikuussa) vaihtaa vakuutuksesta toiseen mikali haluaa, PAITSI jos on merkittava "life event" eli meidan tapauksessa just taa naimisiin meno, tai perheenlisays.
Noh... venailtiin sitte reilu puoltoista kuukautta et ne kasittelee tan meian kheissin, eli Heinakuun puoleen valiin, ja paskaksi yllariks ne sit sanoo NOUP, ja ettei voida muka vaihtaaa. No sithan me oltiin vahan kusessa, kun taa vakuutus mika meille sitte jai kateen, oli just semmonen mika ei korvaa paljon mitaan, ja pelkista laakari visiiteista saattaa tulla semmonen 1-2 tonnin lasku + pelkka synnytys on alkaen 4000$ + itse sairaala laskuttaa paalle.
No mahan sit jo itkin et ma lahen suomeen synnyttaa jos joku lentoyhtio vaan enaan ees ottais viimisillaan raskaana olevaa mammaa kyytiin (yleensa ei, koska ne ei haluu ottaa riskii ja vastuuta jos jotais tapahtuu tuolla ylailmoissa) ja sit viel kaiken lisaks me vielkin odotellaan et saisin mun Green Cardin, koska ilman sita en ma voi poistuu taalta maasta. Tai kylhan sita aina voi, mut takasin ei oo tulemista. Ja nyt siis niin kauan kun ne mun kaikki paprut on menossa, ni en voi poistua...

No J sitte meni toissaan ja otti puhumaan jonkun kaikista paajehu pomon (se on siis toissa tuolla SF airport) ja selitti sille et eihan taa oo mahollista ja plaa plaaa.. ja sit kaviki tuuri et se sen pomo, ni sen lapsen lapsi on kans raskaana nyt, ja niilla on kans laskettu aika syyskuulle, ni sehan oli sit totaalisesti meian puolella ja pisti vahan asioita hoitumaan.... Vihdoin!
Noh, sit kavikin ilmi et tuolt J toiden kautta, niil on joku kolmaskin vakuutusyhtio yhteistyossa, ja minka voi saada just tuolta toiden kautta, (kas kummaa kun taa tyyppi tuolta toista joka hoitaa noit kaikkii vakuutuks juttuja tyontekijoille ei sanallakaan edes maininnu tasta vaihtoehdosta kertaakaan), mut heti kun taa pomojen pomo menee sille juttusille, ni johan alkaa taphtuu ja loytyy muitakin vaihtoehtoja.
Taa kolmas insuranse oli siis CCHP, eli Chinese Community Health Plan :D (me ollaankin niin kiinalaisia) ja alun perin se kun joskus on perustettu, se oli vaan tarjolla just Kiinalaisille, ja sen takii niitten main hospital, eli siis paasairaala sijaitsee San francisco Chinatownissa :D, mut nyt jokunen vuosi sitte ne oli laajentanut sen et se koskee koko Bay Area aluetta. Mahan olin aluks et eika, en ma haluu mihinkaan kiinalaiseen hoitoon ku kiinalaisil taal on viel nii outo aksenttiki ku ne puhuu englantii, ni en ma haluu olla synnyttaa enka ees ymmarra mitaan mita ne selittaa et tapahtuu next :D (siis ei silla et kiinalaisissa mitaan vikaa olis, niitten laaketiede ja kaikkihan on tosi hyvaa yleensa, mut mun eka mielikuva oli et, ei, ei EI!) Vaikkakin, tassa tilanteessa ei mul nyt hirveesti valittamisiin varaa ollu, paa-asia oli et saatiin ees joku hyva vakuutus. Ja sithan selviskin et tan pitais korvaa kutakuinkin kaikki. Esim synnytys pitais maksaa 100$, ja sehan nyt on melkeen sama vissii ku suomessaki joutuu maksaa ns. "laakari kaynti maksun" jne. Ja sit siis joka paiva sairaalassa maksaa 100$ up to viiteen paivaan, eli max. 500$ meian pitais joutuu maksaa. Ja naa kaikki laakari visiitit missa pitaa kayda tarkastuksissa ni niist kerta maksu on vaa 10$ (tai nain ainaki ymmarsin kun kattelin taulukkoa minka ne anto), et siis vihdoin meidat on pelastettu! tosin viel sit odetellaan sita parin tonnin laskuu siet toisesta paikassa missa ehin kayda huimat 3 kertaa..

Mutta tasta paastaankin siihen etta sitte meian piti taas ettia joku uus laakari; Obstetrics & Gynecology joka kuuluu tahan meian vakuutus piiriin ja toissa siinna sairaalassa missa synnytys pitas olla.
Loydetiin sit muutamii vaihtoehtoja ja nimia jotka ei kuulostanu kiinalaiselta, ni ihan randomisti valitsin sit vaan yhen ja sille varattiin sitte aika.
Taa laakari paikka on Daly Cityssa, eli ihan South San Franciscon vieressa (ja oli aika hassuu ku se sairaala on tyylii 2 kilsan paassa missa J ennen asu ja missa makin oon viettany ties kuinka paljon aikaa :DDD hahaha) Vaik meilta tonne kestaakin hyval tuurilla about 30min ajaa, mut jos on ruuhkaa ni tuntikin voi menna, ni on taa silti parempi, ja lahempana ku jos joutuis menna Chinatownii asti omg... se on ihan keskella San Francisco cityyy ja siel kestais ikuisuus liikkuu autolla saati loytaa parkkipaikkaa.
Joka tapauksessa, oon nyt kayny jo 3 kertaa tuolla visiitilla tarkastuksessa, ja oon tosi tyytyvainen tohon laakariin kenet valitsin, sen nimi on Pamela. Se on vahan tummaihonen, mut ei mikaan super tumman ruskee, mut siis paljon tummempi ku esim J, joka on lattari, eli ihanasti ruskettunu ;D
Tykkaan siit tosi paljon eneman ku se Claire, joka oli siel edellisessa paikassa.

Mut tahan valiin pakko kertoo yks hauska tarina mika kavi tuol laakarissa,
noh, ekalla kerralla ku menin sinne, ni olin siis ihan uus potilas niille ja sit vein kylla mukanani kaikki ne paprut mita oli kokeita ja tuloksia tehty sielt edellisessa laakarissa. Ja sit taalhan on silleen et ekana joku tyyppi ottaa sut vastaan, sit seuraava ojentaa pissa purkin ja seuraava ottaa sen vastaan :D ja sit kolmas vie sut huoneeseen ja mittaa painon ja verenpaineen, ja sit vast sen jalkeen tulee itse laakari (tassa tapauksessa taa Pamela) ja sit se tekee kaikki loppu kokeet ja analysoi etc.
Noi kaikki jutut siis tehtiin mun ekalla kerralla tuolla 3vkoa sitte, ja sitte mun toka kerta tuolla (2vkoa sitte) ni kaikki muut oli samoja, paitsi se hoitaja/nurse, joka mittaa painon ja verenpaineen, se oli kuulema ollu mun ekalla visiitilla lomalla ja niil oli ollu joku tuuraaja. No sit se otti painon ja venasin sita laakarii, kunnes ne molemmat tuliki sielt ovesta ja oli silleeen "Ei kylla ymmarreta mita tassa viikon aikana on tapahtunu tai mita sa oot syony mut sun painon mukaan oon lihonu 20pounds eli about 10kg!!!" Sit ma olin ihan et Mitaaaah, ei must tunnu et ma nyt ihan noin paljoo olisin...." :D
Sit se laakari kokeili mun jalkoja ja kasia ja jatko et "kylhan sa sanoit viime kerralla et sust tuntuu et olis turvotusta ja nesteita kertymassa, mut eihan taa oo mahollista, en oo ikina kuullukkaan et joku olis 20pouds keranny viikossa, vaikka ois kolmoset kyydissa" :DDDD sit ne oli sita mielta et tassa oli joku virhe ja mittas mun painon uudestaan... ja sit ne meni tutkimaan mun edellisia papruja ja sielta toisesta sairaalasta. No sitte selvis et se tyyppi joka oli ottanu mun painon viime kerralla, oli mitannu sen pain honkia, koska olin jo painanu sen verran aikoja sitte :D ja sit ku ne vertas niihin mita otetii aijemmin ni mun paino oli aina noussu ihan normaaliin pari pounds, eika mitaan 20pounds XD hahahaha. ja nyt just viikko sitte ne totes uudestaan et ihan normaalii on mita oli nyt taaas viikossa tullu :D hha. Kuulema vaikka ma oisin syony 24/7 pelkkaa pizzaa ja donitsei ni ei vois nousta 10kg viikossa :D hhahaha.

Kaytiin viime kerran jalkeen tutustumassa siihen synnytys sairaalaan ja synnytys osastoon kolmannessa kerroksessa. Siel ei ollu ketaan potilaita, ja monta hoitajaa, ni sit ne tarjoutu esitteleen meille ihan kunnolla niit kaikki tiloja, vaik me sanottiinki et me vaan tultiin kurkkaan et minne sit pitaa menna :)
Oli kiva naha, vaikkakin muhun iski pienehko paniikki, like i was gonna freak out :S hehe. jotenki nii hassuu ajatella et ollaan kattelemassa jotain synnytys huoneita missa on miljoonii vauvoja syntyny jo, ja sit viel ku oltiin lahossa ni sit ne hoitajat oli sillee "heippa, nahaan varmaan tassa kuukauden sisalla tositoimissa uudestaan"... iiiiiiiiiikkk!! :P

Sit just pari paivaa sitte kun kaytiin ultassa tsekkaan niita mun lapsivesia, kun siella edellisessa paikassa ne toitotti et mulla olis jotenkin liikaa sita, niin nytkun kaytiin, ni sano laakari etta kaikki ihan normaalia, eika mitaan liikaa oo. Pikemminkin melkeen liian vahan kun mun masukin on kuulema tosi tiukka ja melkeen liian pieni viikkoihin verrattuna :P
Sit saatiin kuva meian babygirlista, kun sen nukkuu paa-alaspain. Meist naytti ku sil olis Juan paan muoto ja mun polloposket :D <3 mut eihan sita oikeesti tiie. Muutenki ku vauvat syntyy ni nehan nayttaa ihan perunoilta <3 hihiiii.

Etta semmossia.
Tahan loppuun viel pakko sanoo ku yks paiva ku oltiin kaupassa ja ma olin silleeen "ma haluun jaatelooo" ja sit J sano et "ai sita Tom & Jerry jatskiii"? :D ja ma vaan repeen nauraan ja sanon et "ai tarkotat sa Ben & Jerry's?" :D ja sit se on et "No niinhan ma just sanoin" :DDD hahahaha kissa ja hiiri jatskii, ja tom ja jerry jatskiikin on ehka olemassa.... Kkkk ;D

No comments:

Post a Comment