Thursday, February 16, 2017

Minni mouse

Ennen Emman ensimmäistä joulua me mentiin sen kanssa Disneyland pienelle joululomalle. Sen takia me haluttiin viedä myös Ariel sen ekana jouluna sinne. Ja toinen syy oli se että alle kolme vuotiailta ei sisäänpääsy sinne maksa mitään.
Niimpä tehtiin pieni road trippi Los Angelesiin ja Anaheimiin tossa joulukuun alussa. E jaksoi kysellä viimisen kuukauden ennen kun oli aika lähteä, joka päivä että " mennäänkö tänään disneyläntee" :D
Vihdoin päivä koitti ja lähettiin heti aamusta ajaan, Losiin kun ajaa meiltä about 6h ilman taukoja tai ruuhkia.
Matka meni ihan hyvin ja muksut istu autossa pitkän matkan tosi hyvin. Kerran vaan pysähdyttiin syömään ja jalottelu tauolle.
Oltiin Losissa just ruuhka-aikaan ja viimiset 10km hotellille kesti valehtelematta 1h23min. Ihan hullua. Losin ruuhkat on aina ihan järkyttävät, onneks ei asuta siellä, en kestäis.
Hotellilla mentiin heti iltauinnille, ja meiän iloksi oli poreammeen lisäksi ulkouima-allaskin lämmitetty :)
Käytiin sitte uimassa ja poreissa rentoutumassa ja sen jälkeen nukkuun että seuraavana päivänä jaksoi koko päivän Disneylännessä.

Meidän hotellilta oli ilmainen kuljetus sinne klo 9:30am ja haku 11:00pm. Sisäänpääsy oli 110$/henkilö (halvimmillaan se voi olla 100-105$ ja kalleimmillaan 125$/hklö) ja alle 3v on ilmaisia. Aika kallista lystiä mutta oli se mun mielestä sen arvoista. Toi hinta vaihtelee aina sesongin mukaan ja jos me oltais esim menty vkoloppuna tai viikkoa myöhemmin niin silloin se ois ollut sen 125$/yhdeltä, koska Joulu. Uusi vuosi. Ja aina kun on tietty joku pyhä niin on kallista, samoin kesälomalla.

Kaikista laitteista ehkä 40% oli semmosia mihin me voitiin mennä A ja E kanssa. Mut se oli ihan riittävästi kun ei me keretty niissä kaikissa läheskään käymään. Vaikka suurimpaan osaan laitteista ei ollutkaan kun ehkä joku 10-15min jonotus, mutta kun se parkki on niin iso että laitteesta toisellekin pelkästeen meni kävellä ja tutkailla kartasta että missä ne sijaitsee mihin saa mennä pienien kanssa.
Emman lemppari laite oli Dumbo the flying elephant. Se oli semmonen missä istuttiin dumbon selkään ja sit lähti lentoo ja korkeutta sai itse vaihtaa. J joutu meneen siihen E kanssa monta kertaa :D
Mun lemppari oli ehkä Finding Nemo, eli Nemoa etsimässä. Siinnä mennään semmoseen sukellusveneeseen mikä oikeestikki menee veden alle, ja sit siinnä kuuluu kajareista semmonen tarina Nemosta ja tietty siel veden alla näky kaikkea vedenelämää. Tosin A ei siit hirveesti tykännyt, kun siellä sukelluvenees oli ihan pimeetä. E oli ihana kun se vaan huuteli suomeksi että "äiti kato kala, äiti tuolla menee kala" :D ja oltiin J kaa ihan noloina kun siellä piti olla ihan hiljaa että se tarina kuuluu :'D

J ois halunnut mennä niihin uusimpiin laitteisiin Star Wars, mut niihin ei saanut ottaa näin babyjä. Sanoin kyl sille et menis sitte yksin et me voidaan kyl odottaa, mut ei se halunnut sit tuhlata aikaa siihen.

Sit mistä me kaikki tykättiin tosi paljon oli se paraati. Christmas fantacy parade.  Viimeks meillä tosin oli paremmat paikat (sillon kun oltiin 2014) mut onneks E pysty istuun J olkapäillä niin sekin näki. Ja taas se huuteli sieltä että "äiti, minnie mouse, minni mouse" :))) ihana! Eniten se siis tykkää minnistä. Prinsessoista se ei niin välitä viellä.
Sit kun käytiin Mickeys Toontown, siellä asuu kaikki Ankkalinnan asukkaat ja tietty on laitteita.
Me ei keretty käydä siellä yhessäkään laitteessa kun jonotettiin yli tunti Minnin taloon tapaamaan minni mouse.


 A tietty nukahti siin jonossa päiväunille eikä ollut hereillä kun tavattiin minni ja päästiin sen kanssa kuvaan :)



meit vielkin harmittaa ettei ollut videokamera valmiina kun E näki Minnin. Se oli ihan että "ooooi, äiti kato siinnä se on minnie mouse, daddy its minnie mouse is here" ja sit se keikisteli siinnä :)) <3 mut sit kun minni yritti sitä halata niin ei se antanut :D
Sit oli hyvä kun nähtiin Pluto ja Hessu monta kertaa ja E niille aina sanoi "hei koira, hei hei, hau hau, wuff wuff" ;DD <3

Kaikista ihanintahan tuolla Disneylandissa on se kun tuntuu oikeesti kuin olisi jossain satumaassa. Kaikki on niin tehty viimistä yksityiskohtia myöten täydellisesti.

Käytiin syömässä siellä yhdessä Pirates of the Caribbean tyylisessä ruokalassa. A ja E molemmat just silloin nukahti rattaisiin niin me saatiin just mukavasti syödä rauhassa ja hetki istahtaa. Oli tosi hyvää ruokaa eikä edes hirveen kallista mitä ois luullut.

Yks harmi juttu mikä kävi oli et kun käytiin Winnie the Pooh laitteessa, eli Nalle Puh, niin sillä aikaa joku oli ottanut meidän rattaista E:n minnipannan :( eli siis sen minnikorvat. Siitähän E:lle tuli tietty pahamieli. Ja oli tosi outoa koska mun panta oli siinnä samassa mut sitä ei oltu otettu. Mietittiin J kanssa et varmaan joku lapsi oli sen siitä vaan napannut. Mut ei se onneks maksanut kun joku 5$ semmossessa Party-kaupassa. Ostettiin se sillon E ekoille synttäreille, samalla kun mullekkin mun. Mut toi mun panta tääl Disneylandissä ois maksanut 19,99$ :O kun mä maksoin muualla 6$. Et on aika liioittelua hinnat, mut eipä oikeen muuta vois olettaakkaan. Mä oisin halunnut ostaa jonkun matkamuiston mut en mä raaskinut. Emma sai semmosen ilmapallon missä on minni, Mikki ja kumppanit. Se kinus sitä siitä lähtien kun tultiin ovista sisään. Ostettiin sille sit semmonen kun se oli koko päivän niin kiltisti eikä valittanut kertaakaan mistään, ettei jaksais kävellä tai et on nälkä tms :)

Lopuks oli se ilotulitus, mikä on ihan älyttömän hieno!! Ne raketit lentelee disney musiikin tahdissa.


 Ekana meiän ei ollut tarkoitus mennä sitä edes kattomaan, kun ajateltiin et mennään mielummin laitteisiin kun ois vähemmän jonoa. Mut sit kävi ilmi että melkeen kaikki laitteet oli suljettu sen ilotulituksen ajaksi, aika hölmöä kyl. Se ilotulitus oli klo 10pm ja kesti joku 15min.
Sen jälkeen monet lähti vaikka Disneyland menee kiinni vasta puolelta yöllä, mut aika monella pienellä oli varmaan jo nukkumaan meno aika. Me käytiin viellä pari kiekkaa Dumbossa kun se oli siinnä lähellä, ja sit mekin jouduttiin lähteä kun se kuljetus lähti klo 11pm takasin hotellille. Ois kyllä voinut olla kauemminkin mutta kyllä sitä jo väsyttikin kaiken kävelyn ja jonottamisien jälkeen.

Seuraavat pari päivää me sitten vaan pyörittiin Anaheim:ssa ja Losissa. Käytiin Walk of fame ja Dolby Theater portailla.

Sit siel lähellä oli yks kahvila missä käytiin jälkkärillä, niin se myyjä kertoi että Brad Pitt kuulema käy siellä tosi useesti :D mut eipä sit tietenkään sattunut tuleen siin iltasella samaan aikaan haha.


Meinattiin että mennään seuraavan kerran Disneylandiin sitten silleen ennen kun A täyttää 3v niin edes se olis sitten ilmainen. DisneyWorld mikä on Floridassa on kyl viellä isompi. Siellä en ookkaan ikinä käynyt mut Disneylandissä tää oli nyt mun kolmas kerta.

Tammikuussa täällä alkoi pyörimään telkkarissa Disney on Ice jääshow mainoksia. J sit päätti että mennään kattoo show, niin se osti liput maaliskuun ekalle päivälle, Oracle Arena, Oaklandissa. Siinnä show'ssa on Toystory, Frozen, Cars ja Ariel pieni merenneito :) ja sit siel on tietty minni mouse!! Sitä odotellessa :))

No comments:

Post a Comment