Monday, February 6, 2017

Oma koti kullan kallis

Mehän oltiin etitty taloa jostain toissa vuoden alkukesästä asti, (kesä 2015) eli melkeen vuoden verran. Se missä me asutiin oli siis vuokra kämppä sellasella asuntoalueella. Se oli aidatulla alueella ja porteista pääs sisään vaan avaimella. Sen alueen sisällä oli pyykkitilat, 2 isoo uima-allasta ja 2 poreallasta (ulkosalla) ja sit kuntosali sisätiloissa. käyttö oli siis ilmasta ja kuulu vuokraan, paitsi pyykin pesu maksoi muutaman dollarin erikseen joka kerta pyykkituvassa.
Viihdyttiin siellä kyllä tosi hyvin muuten, paitsi se meidän kämppä oli vähän kyllä pieni meille, kun siellä oli vaan yks makkari. Meillä oli siis ollu alusta asti vaan yhden makuuhuoneen kämppä, (mikä oli ok kun meitä oli vaan me kaks) ihan vaan siksi et ei ois ollu millään varaa ottaa isompaakaan. 3 vuotta sitten kun muutettiin niin vuokra oli reilu 1600$/kk + siihen päälle erikseen: jätemaksut, vesimaksu, sähkölasku, ja sit viel kaikki muut kulut kuten; kämppä ja auto-vakuutukset, puhelinlaskut tms. Olihan tuokin jo aika hirvee, mutta nää vuokrat on noussut ihan järkyttävästi ja tän hetkinen kuukausi vuokra on just vajaa 2000$ + siihen päälle kaikki mitä aijemmin listasin. Sama tilanne on kyllä joka puolella tätä Bay Areaa eli vuokrien hinnat hipoo kattoa ja ihmiset joutuu muuttaan kauemmaksi San Franciscosta (itse SF:ssä yksiöstä saattaa joutua pulittaan 3-4 tuhatta/kk/yksiö. Ihan järkyttävää. Mut SF Bay Area on koko Jenkkilän kallein paikka asua (joo miten mäkin tänne just tietty päädyin :D hehe) on huomattavasti kalliimpaa kun esim Los Angeles tai vaikka New York!
Mutta tosiaan, oltiin etitty meille taloa ihan hullunlailla. me ravattiin viikoittain asunto näytöissä ja erikseen viellä välittäjän kanssa ns.yksityisnäytöissä. Tarjouksiakin jätettiin vaik kuinka monista mut koska tää tilanne on aika sama kaikille, ja ostajia on ihan hirveesti, nii aina joku muu pystyi tarjoamaan paljon enemän kuin me ja sit me jäätiin nuolemaan vaan näppejämme. Sit joulun jälkeen me päätettiin alkaa katteleen taloja vähän kauempaakin, koska runsaan kyselyn vuoksi myös talojen hinnat tekee koko ajan nousua. Esim missä me asuttiin vuokralla, Haywardissa, ei meillä olis mitään mahkuja saada omakotitaloa, kun ihan pienenkin talon hinnat alkaa sieltä 500K eli puolesta miljoonasta. Ensin katseltiin aika paljon San Leandro, Oakland, San Bruno, Richmond, Vallejo... mut noi kaikki kaupungit on vähän niin ja näin ja mä sanoin heti alkuun joka kerta kun käytiin kattoo jtn taloa niissä et mä en kyl tunne et haluaisin asua täällä. Noissa kaupungeissa on tosi paljon tummaihoisia ja rikollisuus on yleistä. Tietty joka kaupungissa on hyvät ja huonot alueensa ja tietty me katsottiin että talo ois siellä paremmalla puolella kaupunkia. Mut jos pelkästeen autolla ajo siellä tuntuu ettei tunnu turvalliselta (varsinkin kun on ollut niin paljon autoihin ammuskelua tms) niin ei kiitos. Ja jos mä en uskaltais mennä omalla pihalla ulos niin ei sinne voi muuttaa. Ja en tarkoita että kaikki tummaihoiset olis pahoja ihmisiä, mutta jos 95% ihmisistä mun ympärillä on tummaihoisia niin en mä tuntisi itteäni tervetulleeksi. J:llä on eri juttu kun se on lattari ja sillä on tummempi iho niin se ei ikään kun erotu joukosta toisin kuin mä blondi. No anyways, päätettiin sitten alkaa katteleen taloja vähän kauempaa kuin ihan Bay bridgen toisella puolella, ja päädyttiin East Bay. Käytiin täällä kattomassa Bay Point, Concord, Pittsburg, Antioch, Oakley, Brentwood. Yhtenä päivänä käytiin kattoon välittäjän kanssa ainakin 5 eri taloa ja tehtiin 3 eri talosta tarjous. Ja loppujen lopuksi meidän tarjous tästä talosta Antiochissa hyväksyttiin, ja tää viellä oli se mistä eniten tykättiin. Muistan vielläkin kun J tuli töistä ja kertoi että se meidän tarjous hyväksyttiin, enkä voinut uskoa ja sit vaan aloin itkeen :D en tiedä oliko itkua onnesta vai helpotuksesta ettei enään tarvi ravata talonäytöissä, ihastua taloon, tehdä tarjousta jota ei kuitenkaan hyväksytä, vai oliko se hormonien vika (kun sillon oli A vielä masussa) :D
Tässä talossa oli kaikki mitä me talossa etsittiin, paitsi parveke, mut kyl mä voi ilman sitä elää :P vaik täällä olis kyllä ilmat sellaiset että ulkona tarkenis kesällä yötä päivää parvekkeella.
Tähän kuuluu siis kahden auton autotalli, 3 makuuhuonetta (ja yhdestä yläkerran huoneesta voidaan tehdä neljäs makkari jos halutaan, mut nyt se on J audioroom), 3 vessaa, 2 suihkua, 2 kerrosta, olkkari, keittiö, ja iiiiiiso piha :) ja plussana on kun meil on takka, musta se on niin tunnelmallinen.

Saatiin tän asunnon avaimet heti seuraavana päivänä kun A oli syntynyt ja päästiin muuttaan kun A oli 3 päivää vanha. Onneks oltiin jo melkeen kaikki kamat pakattu ja meillä oli muuttoapua.
Nyt ollaan asuttukkin täällä jo melkein vuoden verran :O hirmu nopeesti on mennyt ja ollaan viihdytty tosi hyvin. Tää on tosi hiljainen naapurusto, eikö lentokoneetkaan kulje täällä niin ei niistäkään tule ilmamelua. kivoja leikkipuistoja lähistöllä ja me laitettiin tossa syksyllä meiän omaankin pihaan leikkipaikka muksuille :) niillä on siellä nyt sit keinut ja liukumäki hökkeli + mummi osti hiekkalaatikon. Ollaan Nyt muutenkin tehty paljon hommia takapihalla ja yritetään saada se kuntoon nopeesti ennen kesää. Ollaan istutettu paljon hedelmä puita ja kukkia jne, mutta niistä kerron myöhemmin erikseen.
On se ihanaa kun on oma talo eikö tarvi maksaa vuokraa vuokran antajalle, vaan mielummin lyhentää lainaa ja tää talo on joku päivä kokonaan meiän :)

No comments:

Post a Comment